Bussen

Pouw Vervoer beschikt over een gevarieerd wagenpark met verschillende typen touringcars en bussen. Onder een touringcar verstaan we een luxe uitgeruste bus. Deze voldoen aan moderne veiligheidseisen zoals veiligheidsgordels en beschikken over airco, cd-speler, media- en/of dvd-speler en in sommige gevallen een koffiebar, koelkast en/of toilet. Het gebruik van deze voorzieningen is altijd op aanvraag. Indien men gebruikt wenst te maken van één van deze voorzieningen, dan staat dat specifiek vermeld op de orderbevestiging.

Naast touringcars heeft Pouw Vervoer drie typen bussen: standaardbussen, partybussen en gelede bussen. Standaardbussen zijn simpel uitgevoerde bussen en beschikken niet over voorzieningen zoals tv/dvd, koelkast, koffiebar en toilet. Partybussen zijn zo ingericht dat het feest onderweg al kan beginnen. Gelede bussen beschikken over zowel zit- als staanplaatsen en zijn ingericht om grotere groepen van A naar B te pendelen. Enkele bussen beschikken niet over gordels. Wij behouden ons het recht voor materiaal bij een collegabedrijf in te huren.

Zitplaatsen

Je reserveert bij ons busvervoer geschikt voor een x-aantal personen. Op het moment van reserveren kunnen we nog geen exacte busindeling geven. Deze indeling is vanaf de vrijdag voorafgaand aan de rit beschikbaar. De indeling is altijd onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer in de bus veiligheidsgordels zijn gemonteerd, is de passagier verplicht deze te gebruiken. De draagplicht geldt ook voor kinderen. Pouw Vervoer hanteert als regel: maximaal één persoon per zitplaats. Dat geldt ook voor het vervoer van kinderen en peuters.

Brengen en halen

Indien niet anders vermeld, is de busrit berekend op basis van brengen en halen. Is het toch de bedoeling dat de bus de hele rit tot je beschikking blijft? Laat het ons dan weten.

Catering

Het is toegestaan niet-alcoholische dranken en snacks mee te nemen. Het meenemen van alcoholische dranken is alleen toegestaan in een standaardbus en alleen in overleg. Dit staat dan specifiek op je orderbevestiging vermeld. In beide gevallen geldt dat drankjes alleen in pakjes of blikjes mee mogen (glaswerk is niet toegestaan). Indien gewenst kunnen wij op aanvraag een touringcar met koffiebar en/of koelkast inzetten. Dit betekent dat er koffie/thee, frisdrank en/of bier en wijn in de touringcar aanwezig is. Desgewenst kunnen wij ook andere versnaperingen verzorgen. Verdere uitleg over het afnemen van drankpakketten en/of lunchpakketten kun je vinden op onze website.

Brandstofprijzen

De prijs is gebaseerd op de huidige brandstofprijzen. Bij extreme brandstofprijsstijgingen behouden wij ons het recht voor hiervoor een toeslag te rekenen.

Wijzingen BTW

De prijs is gebaseerd op het lage btw-tarief van 6%. Indien de landelijke politiek besluit de btw aan te passen, zullen we hier aan moeten voldoen en behouden wij het recht voor de aangeboden prijzen evenredig aan te passen.

Prijzen

Al onze prijzen zijn inclusief binnen- en buitenlandse belastingen. De prijzen zijn exclusief parkeer-, pont- en tolgelden, milieuheffingen, kilometers op locatie en verzorgingskosten (eten, drinken en een (dag)verblijf en/of overnachting in een hotel) van de chauffeur. Deze kosten worden achteraf in rekening gebracht, tenzij anders vermeld of wanneer je zelf op locatie deze kosten betaalt.

Meerdaagse reizen

Bij meerdaagse reizen dien je zorg te dragen voor de overnachting(en) van de chauffeur op basis van een éénpersoonshotelkamer met douche en toilet, tenzij dit anders vermeld staat. Ook is het belangrijk, bij het regelen van een overnachtingplaats, rekening te houden met een parkeerplaats die geschikt is voor een touringcar.

Grensoverschrijdend vervoer

Bij grensoverschrijdend vervoer dient het juiste programma zo spoedig mogelijk bij ons bekend te zijn. Daarnaast is het noodzakelijk dat uiterlijk zeven werkdagen voor aanvang van de reis een passagierslijst bij ons aanwezig is. Alle bagage dient te beschikken over een label met daarop de persoonlijke gegevens van de rechtmatige eigenaar. Passagiers dienen te beschikken over een geldig paspoort en de benodigde verzekeringen.

Schoonmaakkosten

Vanzelfsprekend wordt de touringcar tijdens het gebruik vuil. Indien de touringcar echter extreem wordt vervuild, dan zijn wij genoodzaakt achteraf schoonmaakkosten á € 50,00 per uur in rekening te brengen. Voor overgeven in de bus brengen we €50,00 per vervuilde plek extra in rekening.

Wijzigingen

Het juiste aantal personen en het definitieve programma, dienen uiterlijk zeven werkdagen voor vertrek bij ons bekend te zijn. Eventuele wijzigingen in het aantal personen, data, route, vertrek- en/of aankomsttijden kunnen prijsaanpassingen tot gevolg hebben. Wijzigingen zijn alleen mogelijk in overleg en mits haalbaar binnen het geldende Arbeidstijdenbesluit Vervoer. Indien bij uitvoering van de opdracht blijkt dat er sprake is van een langere ritduur en/of een andere route dan vooraf is besproken, dan brengen wij meerkosten in rekening. Dit behoudens situaties die te wijten zijn aan overmacht.

Annulering

Het is mogelijk een annuleringsclausule af te sluiten. Het tarief bedraagt 5% van de ritprijs. De annuleringsclausule is alleen geldig mits deze op de orderbevestiging vermeld staat. Vraag ons naar de voorwaarden van de annuleringsclausule. Indien er geen annuleringsclausule wordt afgesloten, hanteren wij de annuleringsvoorwaarden zoals deze vermeld staan in artikel 5 van de Algemene vervoer- en Reisvoorwaarden van KNV Busvervoer.

Verzekeringen

Gedurende het vervoer in onze bus, ben je verzekerd via onze inzittendenverzekering. Zodra je onze bus verlaat, stopt deze verzekering. Als je op je bestemming ook verzekerd wilt zijn, dan dien je hiervoor zelf een (reis)verzekering af te sluiten.

Betalingscondities

Na uitvoering van de opdracht ontvang je per e-mail de factuur. Tenzij anders vermeld, verzoeken wij je deze binnen veertien dagen na factuurdatum te betalen. Pouw Vervoer behoudt zich het recht voor een aanbetaling te verlangen alvorens de rit plaatsvindt.

Verloren voorwerpen

Indien je tijdens het busvervoer een voorwerp verloren bent, kan je een e-mail (met ritdatum en omschrijving) sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tijdens kantooruren bellen naar 030-68 68 300.

Noodgevallen

Mocht er buiten kantooruren een noodgeval zijn, dan is Pouw Vervoer te bereiken op het noodnummer: 06-54650850.

Let wel, dit nummer is uitsluitend te gebruiken bij echte noodgevallen. Voor verloren voorwerpen kun je tijdens kantooruren bellen op ons reguliere telefoonnummer (030 6868300).

Algemene voorwaarden

Op al onze diensten zijn de Algemene Vervoer- en Reisvoorwaarden van KNV Busvervoer van toepassing, gedeponeerd bij de rechtbank te ’s-Gravenhage onder nummer 18/2017.  Deze zijn te vinden op de website. Op verzoek kunnen wij je een exemplaar toesturen.

Liever persoonlijk contact?

Onze medewerkers helpen graag!

Bel ons direct

Heb je een vraag?
Heeft u een vraag?
  1. Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op!
  2. E-mailadres(*)
    Invalid Input
  3. Je vraag(*)
    Invalid Input
  4. (*)
    Invalid Input

Inschrijven nieuwsbrief