Praktische schoolreis tips voor een onvergetelijk reis met de bus

Om ervoor te zorgen dat de schoolreis of excursie een onvergetelijke gebeurtenis is hebben wij een aantal handige tips op een rijtje gezet, zo is een bus huren gemakkelijk en snel te regelen. Mocht je toch nog vragen hebben kun je natuurlijk altijd contact opnemen, we geven je graag vrijblijvend advies.

Aantal passagiers

Hou je aan het aantal zitplaatsen in de touringcar en aan het aantal passagiers waarvoor je een bus hebt gereserveerd. Het is niet mogelijk om meer passagiers mee te nemen dan het aantal passagiers waarvoor de busrit is bevestigd.

Voldoende begeleiders

Zorg voor voldoende begeleiders in de touringcar. Wij hebben veiligheid hoog in het vaandel, de chauffeur moet zijn aandacht op de weg kunnen houden zonder afleiding vanuit de bus. We raden je aan om uit te gaan van minimaal één begeleider op zes tot tien leerlingen. Daarnaast is het verstandig de begeleiding te verspreiden door de bus, de beste plaatsen zijn bij de deuren en noodluiken.

Draag de gordel

Wanneer in de touringcar veiligheidsgordels aanwezig zijn, dan zijn de passagiers verplicht deze te gebruiken. Dit betekent dat zowel de kinderen als de begeleiders de gordels moeten dragen wanneer deze in de bus aanwezig zijn.

Geef je wensen door

Wil je graag een film kijken in de bus of een gezellig muziekje wat in de smaak valt bij de leerlingen? Geef dit bij het instappen van de bus door aan de chauffeur, deze zal zijn/haar uiterste best doen het jullie naar de zin te maken in zijn bus. Natuurlijk kan je veel wensen ook al kenbaar maken bij de aanvraag, wil je bijvoorbeeld een specifieke opstaplocatie of hebben jullie de voorkeur voor een bepaalde chauffeur, we horen het graag van te voren.

Een nette bus voor iedereen

Soms rijden wij meerdere gezelschappen per dag met dezelfde bus, ook die groep bieden wij graag een schone en nette bus aan. In de bus zitten afvalzakjes aan de zittingen, deze zijn bestemd om jullie afval in te deponeren. Wijs de kinderen op de aanwezigheid van de afvalzakjes, zodat ze daar hun afval in doen.

De busindeling

Ongeveer een week voor jullie busrit kunnen wij je (onder voorbehoud) een busindeling doorgeven. Helaas kan onze planning tot die tijd regelmatig veranderen en kunnen we je nog niet vertellen welke bussen wij gaan inzetten. Wij zorgen altijd tenminste voor het aantal zitplaatsen wat je bij ons hebt bevestigd.

Wil je een bus huren?

Je bent bij Pouw Vervoer aan het juiste adres!

Bel ons direct op 030 68 68 300 of Prijs aanvragen

Inschrijven nieuwsbrief