Wij zijn sinds 1992 een busonderneming en door de jaren heen uitgegroeid tot een van de meest veelzijdige aanbieders van busvervoer in Midden Nederland met maar liefst 150 bussen! U kunt bij Pouw Vervoer een bus huren voor 10 tot 10.000 personen. Pouw Vervoer – van discobus tot koploper in de regio

Van discobus tot busonderneming

In 1992 werd gestart met drie bussen voor lokaal horecavervoer van de uitgaansgelegenheid de Manebrug in Lopik. Om de uitgaande jeugd weer veilig thuis te brengen na hun stapavond gebruikten eigenaren Johan en Theo Pouw een touringcar en twee kleine busjes. Al snel kwam het verzoek of deze bussen ingezet kon worden voor een bruiloft van Manebrug klanten die elkaar ontmoet hadden in de discotheek en een basisschool die ging schoolzwemmen en gymmen. Niet veel later kon iedereen een bus huren en de oprichting van Pouw Vervoer was een feit.

De vraag naar busvervoer bleek zo groot dat snel uitbreiding volgde en de eerste touringcarchauffeurs bij Pouw Vervoer in dienst kwamen. Als bevestiging dat Pouw Vervoer definitief was toegetreden tot de gevestigde orde mochten we voortaan het “Keurmerk Touringcarbedrijf” dragen op onze bussen. Ondertussen was er op het boerenerf van de familie Pouw in Kockengen geen ruimte meer voor nieuwe bussen waardoor de onderneming is verhuisd naar een ruimere locatie in Benschop.

Eerste jaren

Naast het horecavervoer werden we al snel een bekende naam als aanbieder van groepsreizen en schoolreizen door de gehele regio. De herkenbare blauw/ witte bussen waren regelmatig te zien op de wegen van Nederland en ondertussen ook door heel Europa. Met het motto “Het gezelligste busbedrijf van Nederland” kon niemand meer om Pouw Vervoer heen.

Door het groeiende wagenpark en de ervaring met horecavervoer duurde het niet lang of Pouw Vervoer werd gevraagd voor pendelvervoer bij een groot festival. Dit was zo een succes dat we realiseerden dat dit niet het laatste festival was waar de Pouw bussen werden ingezet.

De locatie in Benschop bood niet genoeg ruimte voor het groeiende wagenpark waarna een verhuizing naar IJsselstein volgde. We kregen tevens het verzoek het openbaar vervoer in de regio te ondersteunen, dit zorgde voor een flinke uitbreiding van ons wagenpark.

Uitbreiding en specialisatie

Om onze dienstverlening verder uit te breiden zijn we ook aanvullende diensten gaan aanbieden, zoals compleet verzorgde dagtochten en schoolreizen. Door een nauwe samenwerking met groeps- en schoolreizen specialist Manders Reizen konden we uitgroeien tot een vaste partner voor het voortgezet onderwijs in regio Midden Nederland.

Door de jaren heen is evenementenvervoer een specialisme van Pouw Vervoer geworden. Wij gaan verder dan enkel het inzetten van een pendelbus maar denken onder meer mee over bezoekersstromen en regelen de verkoop van buskaarten.

De volgende stap

Met ongeveer 150 bussen is Pouw Vervoer uitgegroeid tot een bekende aanbieder van busvervoer in Midden Nederland. Op het gebied van het voortgezet onderwijs, ondersteuning van het openbaar vervoer en evenementenvervoer zijn we koploper in de regio. We bieden busvervoer aan van 10 tot 10.000 personen.

In oktober 2013 zijn we wederom verhuisd, ditmaal naar een ruimere locatie in Vianen. Hierdoor is Pouw Vervoer klaar voor de volgende stap, maar zonder uit het oog te verliezen hoe het ooit allemaal begon.

Wil je een bus huren?

Je bent bij Pouw Vervoer aan het juiste adres!

Bel ons direct op 030 68 68 300 of Prijs aanvragen

Inschrijven nieuwsbrief