Johan Pouw legt uit waarom de keuze voor een operationeel directeur logisch is. ,,De aanstelling van Hobrecker past uitstekend in onze visie om verder te groeien, innoveren en ontwikkelen als vervoersbedrijf.

Hierbij richten wij ons vooral op de betrokkenheid en ontwikkeling van onze collega’s. Het glas is bij ons altijd halfvol; als je je richt op wat er niet is blijft er steeds minder van je mensen en je bedrijf over. De motivatie verdwijnt. Wij kijken liever naar wat er wél is en hoe we dat blijvend kunnen ontwikkelen om mensen in hun kracht te zetten, zodat iedereen intrinsiek gemotiveerd de gestelde organisatie- en individuele doelstellingen kan halen. Michel is hierin gespecialiseerd en is na een zorgvuldige selectieprocedure toegevoegd aan ons team. Wij hebben de MT leden op sleutelposities volledig betrokken in dit proces. Het is tenslotte een besluit dat je niet lichtzinnig moet nemen.”

Dertig jaar geleden startte Johan Pouw zijn busonderneming als oplossing voor het mobiliteitsprobleem van de bezoekers van discotheek De Manebrug in Lopik. Veel collega’s uit De Manebrug werken nu nog steeds bij Pouw. ,,Samen aan hetzelfde doel werken zit in ons DNA”, legt Pouw uit. ,,Er moet altijd een goede balans zijn in wat jij je collega’s en het bedrijf biedt en wat het bedrijf jou blijft bieden. Anders haken mensen af, worden ze ziek of ze zoeken een andere baan. Het team dat wij hebben is ijzersterk en daar ben ik ontzettend trots op. Je kunt alleen niet alles zelf blijven doen en met de huidige en gewenste omvang van Pouw Vervoer is het aanstellen van een operationeel directeur dus een logische stap.”

Naast DGA Johan Pouw en directeur Martijn van der Kroef zal Michel Hobrecker zich vooral toespitsen op het verder professionaliseren van de interne organisatie. Hobrecker: ,,Pouw Vervoer is een prachtig bedrijf met ambitieuze doelstellingen. De juiste persoon op de juiste functie is onmisbaar om de organisatie te laten floreren en de doelstellingen te halen.”

Hobrecker heeft een solide trackrecord in changemanagement en de ontwikkeling van grote organisaties. Na een inwerkperiode heeft hij een goed beeld van de organisatie en de speerpunten waarmee hij aan de slag gaat. ,,Kernwaarden en duurzame ontwikkeling van medewerkers staan bij mij op één. Voor alle medewerkers vinden we eigenaarschap, autonomie en flexibiliteit belangrijk. Ongeacht de functie. Ongeacht het niveau. Het boeien en binden van je collega’s is met de ambitie van Pouw Vervoer key. Situationeel leiderschap door het MT is daarbij onmisbaar om je collega’s te empoweren en zo het bedrijf naar het volgende niveau te tillen. People first is mijn motto.”

Hobrecker haalt Jim Collins, Amerikaans bedrijfskundige aan. ,,Collins omschreef heel treffend: ‘If we get the right people on the bus, the right people in the right seats, and the wrong people off the bus, then we’ll figure out how to take it someplace great.’ Dus eerst je mensen, dan je richting. Zonder de juiste mensen kom je er niet.”

Van der Kroef vult aan: ,,Een operationeel directeur is een welkome aanvulling op ons directieteam. Wij hebben alle drie onze eigen talenten en kwaliteiten. De groei en ambitie van Pouw Vervoer is ongekend. Naast het omvangrijke project van de mobiele GGD test- en vaccinatielocaties, de Dutch Grand Prix, de Floriade en de onlangs beklonken samenwerking met MOJO Concerts is de agenda van Pouw Vervoer helemaal gevuld. Dit vraagt om specifiek talent en een moderne bedrijfsvoering met de ogen gericht op de toekomst. Michel speelt in de interne organisatie een belangrijke verbindende rol, zodat Johan en ik ons kunnen richten op relatiemanagement en innovatie.”

Michel Hobrecker en Martijn van der Kroef Pouw Vervoer Vianen

Inschrijven nieuwsbrief