Pouw Vervoer werkt dagelijks aan Co2 reducering door efficient plannen van ritten. Vanaf mei 2019 zetten wij een stap voorwaarts met de aanschaf van drie zeer zuinige milieuvriendelijke touringcars.

Vanaf mei 2019 is Pouw Vervoer in het bezit van drie nieuwe Scania touringcars die op 100% HVO diesel rijden. Ons uitgebreide wagenpark is al uitgerust met schone euro 6 motoren maar deze touringcars, welke rijden op 'HVO diesel', gaan een stap verder. HVO staat voor 'Hydrotreated Vegetable Oil'. De basisgrondstof voor deze brandstofsoort is afgewerkte plantaardige olie. Terwijl in de markt voor personenauto’s de dieselaandrijving steeds verder terrein verliest, is diesel in de markt voor personen- en goederenvervoer veruit de meest gebruikte brandstof.

Waarom kiest Pouw Vervoer voor touringcars met dit soort motoren? Traditioneel wordt diesel via raffinage geproduceerd uit aardolie. De laatste jaren is ook synthetische diesel aan een opmars bezig. De verbranding van synthetische diesel verloopt schoner doordat synthetische diesel geen (of nagenoeg geen)  geen zwavel en aromaten bevat. Omdat HVO een afvalproduct is, is er bij 100 procent HVO een CO2-reductie van 89 procent mogelijk. (bron: www.co2emissiefactoren.nl). Met de aankoop van deze hypermoderne touringcars zetten wij weer een stap vooruit naar een schonere toekomst. Informeer bij onze sales naar de mogelijkheden en inzetbaarheid van deze paradepaarden.

Voorzijde scania met logo min

Inschrijven nieuwsbrief