Met 15.000 FC Utrecht supporters naar Rotterdam, toen we dat voor het eerst hoorden was dat best wel even slikken. Als vaste vervoerder van FC Utrecht weet je wat je te doen staat als het fluitsignaal voor het einde van de wedstrijd heeft geklonken. Het regelen van busvervoer voor de KNVB bekerfinale!

Busvervoer van 10 tot 10.000 personen

Na een spannende halve finale, waar de amateurploeg VVSB uit Noordwijkerhout hun huid duur verkocht mag ‘onze’ club na een 3-0 overwinning door naar de finale op 24 april in de Kuip. Als vaste vervoerder van FC Utrecht zijn we direct na de overwinning aan de slag gegaan om busvervoer te regelen voor maar liefst 15.000 supporters! Nu hebben wij altijd gezegd “u kunt een bus huren van 10 tot 10.000 personen”, maar dit is zelfs boven deze stoere leus.

Statistieken

Een snelle rekensom leert ons dat het vervoer van 15.000 supporters ongeveer 230 bussen en touringcars betekent. Dit komt neer op 3 tot 4 kilometer bus, 1.380 wielen, 460 kopjes koffie voor de chauffeurs, 3.200 bus vuilniszakjes, 460 busnummers, 230 chauffeurs, diverse begeleiders en 1 FC Utrecht spelersbus. Nu kunt u bij ons altijd een bus huren, ongeacht uw wensen, maar dit is wel een heel unieke uitdaging in busvervoer.

Voorbereidingen in volle gang

Samen met partners FC Utrecht en van Rhijn zijn we volop bezig met de voorbereidingen voor deze operatie. De opstaplocaties worden bepaald, de rij routes opgesteld, veiligheidsprotocollen geschreven, de FC Utrecht spelersbus opgepoetst en natuurlijk worden ook de 230 bussen geregeld. Ondanks ons aanzienlijke wagenpark met touringcars, pendelbussen, stadsbussen en dubbeldekkers roepen we hulp in van collega bedrijven om deze klus te klaren.

Op 24 april regelt Pouw Vervoer met 230 bussen het busvervoer voor 15.000 FC Utrecht supporters naar de Kuip in Rotterdam en daar zijn we trots op!

Inschrijven nieuwsbrief